Så kan vi bygga bostäder för alla
21 maj 2019
Så kan vi bygga bostäder för alla

Behovet av nya och framförallt ekonomiskt överkomliga bostäder är större än på länge och social bostadspolitik är debatteras flitigt – det gör att bostadsfrågorna ligger högt på den politiska agendan och i den allmänna debatten.

– Sveriges Allmännyttas seminarier i Almedalen kommer belysa vad de allmännyttiga bostadsföretagen kan göra för att lösa de problem som samhället står inför. Med exempel och konstruktiva debatter lyfter vi nyttan med allmännyttan, säger Anders Nordstrand, vd för Sveriges Allmännytta.

Bransch- och intresseorganisationen Sveriges Allmännytta är en väl etablerad arrangör under politikerveckan i Visby. Konceptet Allmännyttans Arena har skapat en samlingsplats med fokus på bostadspolitik i praktiken. Allmännyttans Arena bidrar till en konstruktiv och nytänkande debatt om hur svensk bostadspolitik kan bli bättre, vilket har uppskattats av tidigare års almedalsbesökare. Även i år samarbetar Sveriges Allmännytta med HBV, allmännyttans inköpsfunktion, och arbetsgivarorganisationen Fastigo.

Samtal om hyror och hyressättning

Onsdag 3 juli arrangeras sammanlagt fyra seminarier på Mellangatan 7 i Visby med start efter lunch. Eftermiddagens program modereras av bostadspolitiska experten Caroline Szyber. Första programpunkten är ett innovationsinriktat panelsamtal om industrialiserat byggande och standardiserad upphandling med fokus på att lyfta framgångsrecept för prispressade bostäder. Därefter följer ett panelsamtal om sociala bostadspolitik, följt av ett högaktuellt samtal om hyror och hyressättning.

Finalen blir att ta reda på vem som kan mest om allmännyttan och bostadspolitik genom historien – det blir en hård kamp mellan pragmatiska kommunpolitiker och ideologiskt starka ungdomspolitiker

– Allmännyttan har aldrig varit så viktig som nu och jag hoppas att allmännyttan som samhällsbyggare och möjliggörare kan inspirera fler, säger Anders Nordstrand.

Fler aktualiteter